Het einde van (bijna) tien jaar Urlaub

15 december 2022

Het is echt waar: we gaan ons jubileum nèt niet redden. Na bijna tien jaar gaat Urlaub stoppen. Maar… niet getreurd! We gaan door in andere vormen. Manon (Illustratie) en Ellen (Prentenboeken Illustreren) gaan beiden door met lesgeven binnen hun eigen bedrijven. Manon kun je vinden via La Nonette School en Ellen via haar nieuwe bedrijf VENSTER.
Marjolein blijft succesvol ondernemen als grote spin in het cultuurweb van Utrecht, maar ook ver daarbuiten. Lennart zal meer aandacht gaan besteden aan zijn illustratie- en ontwerppraktijk en zijn spel Knapsack.
Hieronder lees je meer over nieuwe plannen, maar ook een terugblik op de geweldige tijd die we met Urlaub hebben gehad.

Afgelopen jaar is een belangrijk jaar voor ons geweest. Toen COVID opkwam, stonden we in eerste instantie op hard werken en doorgaan. We hebben nagenoeg geen terugloop in klanten gehad (DANK!). Op een gegeven moment maakte dit harde werken plaats voor een tijd van bezinning. Loes en daarna ook Marjolein groeiden zo goed met hun eigen bedrijven dat zij geen tijd meer hadden om les te geven. Bij Manon en Ellen ging het kriebelen om nieuwe onderwijsvormen te ontwikkelen, die niet meer binnen het oude format bleken te passen. De tijd is gekomen voor iets nieuws!

Les volgen bij Manon en Ellen

Manon gaat door met het begeleiden van mensen in loskomen, in lef ontwikkelen en een eigen stijl vinden. In haar zeven jaar lesgeven heeft ze een fijne positieve aanpak ontwikkeld en als je haar lessen hebt gevolgd, dan herken je de prettige en veilige sfeer die ze neerzet. Je verlaat haar lokaal gegarandeerd blij en geïnspireerd. Voor komend voorjaar biedt Manon haar vier favoriete cursussen aan bij haar eigen school La Nonette School!

Ellen maakt dit voorjaar een zachte start met haar nieuwe project VENSTER: Academie voor Illustratie en Narratief. Vanaf nu kun je daar haar cursussen Prentenboeken Illustreren terugvinden. Na jarenlang werken binnen het HBO en het afronden van haar master Children’s Book Illustration volgt Ellen verderop in 2022 haar wens om ook langere opleidingstrajecten aan te gaan bieden op het gebied van beeldverhalen, samen met inspirerende collega’s uit de storytelling wereld. Website en programma zijn in ontwikkeling, dus houd VENSTER in de gaten als je hier oren naar hebt!

Ben jij toe aan meer individuele begeleiding?
Manon en Ellen zijn nog steeds te bereiken voor één op één mentortrajecten waarbij ze dieper in kunnen gaan op specifieke hordes waar jij tegenaan loopt in jouw creatieve ontwikkeling.

En leuke Lennart?

Lennart zal meer aandacht besteden aan zijn eigen zaak als lettertekenaar, ontwerper & illustrator.
Daarnaast loopt zijn houten parkspel Knapsack ook lekker door: een goed kerstcadeau!
De cursussen grafisch ontwerp, handletteren en je eigen bedrijf starten zal Lennart mogelijk in 2022 hervatten. Schrijf je daarvoor in voor zijn nieuwsbrief en/of volg zijn insta.

Foto: Tom Philip Janssen