Boek een workshop in onze fantastische glazen kas, middenin een grote studioruimte, waar verschillende makers hun werkplek hebben. Dé manier om eindelijk eens een kijkje te kunnen nemen in een wereld die je normaal niet zo snel binnentreedt.

Urlaub is een uniek samenwerkingsverband, bestaande uit vijf professionals uit de creatieve sector: Ellen Vesters, Marjolein van Alfen, Loes van Oosten, Manon Bijkerk en Lennart Wolfert. Bekijk ieders profiel op de pagina REISLEIDERS.

Mee op reis…

De keuze voor de naam Urlaub is een ode aan de vakanties die oprichtster Ellen Vesters in het creatieve Hamburg doorbracht en waar ze haar hart verloor aan het illustratievak. Hamburg was één van de eerste steden in Europa waar commerciële ruimtes met gemixte functies hun intrede deden en onder andere grafische studio’s hun ruimtes openstelden voor publiek. Vanuit een gemis van dit soort plekken in Nederland en met name Utrecht besloot Ellen om in 2013 zelf een dergelijke plek te openen.

Stoute schoenen aan..

Wie kent het niet? Diep van binnen droom je van een carrière als illustrator of moet je van jezelf echt iets gaan doen met die creatieve gedachten en verlangens. Urlaub gelooft dat een creatiever leven voor iedereen mogelijk is. Vaak voelen mensen zich tegengehouden door de angst niet goed genoeg te zijn, of iets lelijks te maken. Absurd, want wie bepaalt er nu wat mooi is? De docenten van Urlaub kennen deze gedachten maar al te goed. Allemaal hebben we op een bepaald moment besloten om ons niet door onze angsten te laten leiden en in het diepe te springen. Een leven waarin je doet wat je het allerleukst vindt, wie wil dat nou niet? Vraag ons ernaar, we helpen je graag op weg en delen met liefde onze tips & tricks!

Een ‘vakantie’plek waar
alles kan en mag..

Zo ontstond creatieve werkplaats Urlaub. Een ‘vakantie’plek waar alles kan en mag. De locatie, binnen het pand DRUK, is hier een inspirerend voorbeeld van: een enorm gebouw dat in een paar maanden door enthousiaste ondernemers is ontwikkeld tot een prachtige plek waar bedrijven uit diverse creatieve sectoren werken. Met in het hart onze grote trots: de workshopkas.
En het vakantiegevoel slaat aan! Zoals blijkt uit de grote schare vaste Urlaubers die telkens weer terugkomen en de enthousiaste reacties van iedereen die voor het eerst onze ruimte binnenstapt.
Inmiddels zijn de krachten gebundeld en is Urlaub een collectief van vijf ervaren professionals. Samen willen we iedereen mee op reis nemen langs uitdagende en leerzame programma’s. Van beginner tot ervaren maker: iedereen kan bij ons terecht!