Vijf vragen aan onze reisleider Interieurstyling

21 mei 2016

Sinds dit jaar zijn er flink wat nieuwe reisleiders bij Urlaub aangesloten. In deze editie laten we je graag kennismaken met Marieke van Proosdij van Pimpelwit styling.

Marieke, Wat maakt dat je voor het stylingvak hebt gekozen?

Van jongs af aan ben ik gevoelig geweest voor de sfeer om me heen. Wanneer we op vakantie gingen nam ik een extra koffer mee met spulletjes om mijn kamer gezellig te maken. Ik heb naast de Hogeschool voor de Kunsten verschillende opleidingen op het gebied van interieur gevolgd. Een concept visualiseren in inspirerende interieurbeelden voor magazines als Ariadne at Home, is geweldig om te doen. Als ik een interieurontwerp maak voor een woning en zie hoe blij de bewoners met het eindresultaat zijn, geeft me dat ongelooflijk veel voldoening.

Van welke soort opdrachten zou je er meer willen?

Mijn ambitie is om grotere interieurprojecten te ontwerpen, bijvoorbeeld werkplekken of een gezamenlijke eet en relax omgeving. In het verleden heb ik een kinderworkshop ruimte ontworpen, dit was super leuk om te doen. Bij grote projecten komen meer uitdagingen kijken dan alleen ontwerpen. Denk hierbij aan de productie, logistiek en realisatie van het geheel in samenwerking met meerdere partijen.

Hoe ziet je eigen huis eruit?

Zelf heb ik geen standaard interieur en ben ik een grote verzamelaar van oud en nieuw. Ik wissel regelmatig van interieur en indeling. Ik vind het interessant om te expirementeren in mijn eigen huis en mijn gevoel voor sfeer is daar een grote drijfveer in. In de zomer heb ik hele andere sfeer behoeftes in kleur en inrichting dan in de winter. Dus ga ik weer met de kwast en een pot verf aan de slag!

Wat vind je zo leuk aan het lesgeven bij Urlaub?

Ik leerde Urlaub kennen als een gedreven club enthousiaste creatieven die hun vak zeer serieus nemen. Hier komen leuke mensen op af die zichzelf willen blijven ontwikkelen en ontplooien. Dit geeft een hele leuke en inspirerende dynamiek tijdens de 2-daagse cursus.

Dankeschön, Marieke!

Een decennium Urlaub...

Oeh mensen, wat is er ontzettend veel gebeurd in deze tien jaar. Voordat we de deuren sluiten, blikt oprichtster Ellen nog graag met jullie terug...

Het einde van (bijna) tien jaar Urlaub

Het is echt waar: we gaan ons jubileum nèt niet redden. Na bijna tien jaar gaat Urlaub stoppen. Maar... niet getreurd! We gaan door in andere vormen.
sokkentheater door manon de beer cursus prentenboeken illustreren bij immer urlaub in utrecht

Kinderboekenweek 2020

YES, het is Kinderboekenweek, Urlaubers. Natuurlijk is dit hèt moment om onze nieuwe brochure van de vervolgcursus Prentenboeken Illustreren met jullie te delen.